Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΛΑΙΑΣ " Η ΚΑΠΟΥΤΖΗΔΑ " είναι μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης και συμμετέχει στην εκδήλωση " Χορεύοντας για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσλονίκης "

 

 

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, θα είναι μία ημέρα αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και μία μεγάλη γιορτή για όλη την πόλη. 

Δέκα χορευτικά συγκροτήματα, από σωματεία, συλλόγους και φορείς που εκπροσωπούν εν γένει την πλούσια ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση, θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα ενωθούν σε μία τεράστια παρέα, στο Δημαρχείο της πόλης. 

Η εκδήλωση με τίτλο «Χορεύοντας για τα 100» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων» σε συνεργασία με την 1η Δημοτική Κοινότητα.

Η γιορτή θα ξεκινήσει από 10 διαφορετικά κεντρικά σημεία της πόλης, στις 16:30, με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Νίκης και θα έχει ως τελικό προορισμό το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τα συγκροτήματα θα χορέψουν μέχρι αργά το βράδυ, συνοδεία παραδοσιακών οργανοπαικτών.

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου θα ξεκινήσει από τη Πύλη της ΔΕΘ , στη συμβολή των οδών Ν.Εγνατίας και Αγγελάκη στις 4:30 μμ, σημείο συνάντησης και άλλων Συλλόγων της Ένωσης

 

Το ακριβές πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Όλα τα χορευτικά συγκροτήματα θα συγκεντρωθούν στις αφετηρίες τους στις 16:30 και θα αναχωρήσουν με πρώτο προορισμό τη Λεωφόρο Νίκης, όπου και θα καταλήξουν στις 17:45, έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις. 

1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΣΚΟΥΤΕΡΝΑ» 
Αναχώρηση από Πλατεία Σιντριβανιού (Γλυπτό Ζογγολόπουλου) στις 17:05 και κατεύθυνση προς Λ. Νίκης, από τον πεζόδρομο της οδού Κ. Μελενίκου, Ροτόντα, Καμάρα, Δημητρίου Γούναρη. 

2. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 
Αναχώρηση από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου στις 17:10 και κατεύθυνση προς Λ. Νίκης, από τον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη.

3. ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 
Αναχώρηση από τον πεζόδρομο της Ροτόντας στην Καμάρα στις 17:15 και κατεύθυνση προς τη Λ. Νίκης, από τον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη.

4. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ 
Αναχώρηση από την Πλατεία Ναβαρίνου στις 17:30 και κατεύθυνση προς τη Λ. Νίκης, από τον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη. 

5. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΛΑΧΩΝ 
Αναχώρηση από την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στις 17:25 και κατεύθυνση προς τη Λ. Νίκης, από την οδό Αγίας Σοφίας.

6. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Αναχώρηση από το 55ο Δημοτικό σχολείο (Κ. Κρυστάλλη 10) στις 17:15 και κατεύθυνση προς τη Λ. Νίκης από τις οδούς Συγγρού, Βασιλέως Ηρακλείου και Κατούνη.

7. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αναχώρηση από την Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) στις 17:15 και κατεύθυνση προς Λ. Νίκης από τους ζυγούς αριθμούς του πεζόδρομου τις οδού Αριστοτέλους.

8. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Τ’ ΑΓΡΙΜΙΑ»
Αναχώρηση από τη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Ερμού στις 17:30 και κατεύθυνση προς Λ. Νίκης από τους μονούς αριθμούς του πεζόδρομου της οδού Αριστοτέλους.

9. ΛΥΚΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ 
Αναχώρηση από Πλατεία Αριστοτέλους (στην κάτω μέρος της πλατείας) στις 17:40 με κατεύθυνση προς τη Λ. Νίκης. 

10. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ &ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Αναχώρηση από την Πλατεία Μοριχόβου στα Λαδάδικα στις 17:35 και κατεύθυνση προς Λ. Νίκης από την οδό Kατούνη. 

Στη συνέχεια, όλες οι ομοσπονδίες μαζί θα διασχίσουν χορεύοντας τις οδούς Νικολάου Γερμανού, Λεωφόρο Στρατού και 3ης Σεπτεμβρίου, με τελικό προορισμό το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

47α «ΔΗΜΗΤΡΙΑ»
«ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 100» ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / 
13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 
Πληροφοριακό υλικό www.dimitria.thessaloniki.gr