Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε η ετήσια πολιτιστική εκδήλωση του Συλλόγου με τίτλο " 4η παραδοσιακή συνάντηση Πυλαίας" στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου , παιδικά και γυναικεία, καθώς και τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού και του Ομίλου Περιβάλλοντος και  Πολιτισμού  " ΑΡΑΠΙΤΣΑ" Νάουσας. Τα συγκροτήματα παρουσίασαν και τραγούδησαν,  συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, χορούς και τραγούδια της Πυλαίας και της Μακεδονίας.

Στην φετινή εκδήλωση, που την παρακολούθησαν ο δήμαρχος , μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου, υπήρξε και ειδικό τιμητικό αφιέρωμα στα μέλη του πρώτου χορευτικού συγκροτήματος της Πυλαίας ,που το 1961 έλαβε μέρος στο φεστιβάλ λαϊκών χορών της Δώρας Στράτου , στο θέατρο Πειραιά. Στα παρευρεθέντα μέλη αυτού του συγκροτήματος  και στους εκπροσώπους τους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και έγινε αναφορά από την πρόεδρο του Συλλόγου στη σημαντικότητα εκείνης της πρωτοβουλίας.

Στο τέλος προσφέρθηκαν κεράσματα σ' όλους τους πρευρισκόμενους με πίτες και ατζέμ πιλάφι και ακολούθησε γλέντι με συμμετοχή του κοινού.