Την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στα Αμπελάκια Λάρισας, με ενδιάμεση στάση και επίσκεψη στη μονή Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο.

Στη διάρκεια της διαδρομής η κ. Μαριάνθη Τιτίρλα , όπως πάντα φρόντισε, και μας έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες με γωγραφικά, ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά

στοιχεία που αφορούσαν τα μέρη που επισκεφθήκαμε.

Στα Αμπελάκια επισκεφθήκαμε το Αρχοντικό Γ. Μαύρου, το λαογραφικό Μουσείο,  στο οποίο μας ξενάγησε ο Πρόεδρος του Μουσείου, και την Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής (1885).Περπατήσαμε στους λιθόστρωτους δρόμους του χωριού με τα πανέμορφα αρχοντικά  και απολαύσαμε τη θέα και το καταπράσινο περιβάλλον.

Για φαγητό καθήσαμε σε ταβέρνα στην κεντρική  πλατεία , στη σκιά του πλάτανου και φυσικά ακολούθησε διασκέδαση με τραγούδια και χορό.

Στη επιστροφή είχαμε στάση για καφέ- παγωτό.

Για τη διοργάνωση της εκδρομής φρόντισαν οι κυρίες Γιώτα Κιρμπάση- Πολύχρου, Λίλη Κοντολάζου Κυρίμη, Μαριάνθη Τιτίρλα και Αμαλία Μιτελούδη.

Άλλη μιά φορά μας δόθηκε η ευκαιρία  να γνωρίσουμε ένα πανέμορφο μέρος της χώρας μας, την  πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα που είχε αναπτύξει αλλά και να ξεχάσουμε για λίγο τις έγνοιες μας.