1. Ενημερωτικές ομιλίες:

για θέματα υγείας:

Ø      2,9,23/2/09 και 16/3/09: Μαθήματα πρώτων βοηθειών,  από την κ. Μαριάνθη Τιτίρλα, νοσηλεύτρια, εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού και μέλος του ΔΣ.

Ø      30/3/09: «Θυροειδικές παθήσεις-Κλινικές εκδηλώσεις-Θεραπεία» από την κ.Κωνσταντίνα Γκουτζαμάνη, ιατρό παθολόγο και μέλος του Συλλόγου.

Ø      11/5/09: « Τι το νεώτερο για την άνοια» από την κ. Μάγδα Τσολάκη, ιατρό νευρολόγο-ψυχίατρο,  καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εταιριών νόσου Αλτσχάϊμερ και συναφών νοσημάτων, και μέλος του Συλλόγου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι. Ναού Προφήτη Ηλία Πυλαίας.

Ø      19/10/09 « Διατροφικές Διαταραχές-Ανορεξία –Βουλιμία» με ομιλήτρια την επισκέπτρια υγείας και μέλος του Συλλόγου κ Δόμνα Ευαγγελίδου.

για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ø      4/5/09 «Πως μπορούμε να περιορίσουμε τις πλαστικές σακούλες» από την κ. Ράνια Μενκίσογλου-Σπυρούδη, χημικό, καθηγήτρια της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου.

Ø      1/6/09 «Η διαχείριση του αστικού πράσινου στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης» από τον Δρ Θεοχάρη Ζάγκα, Αν. Καθηγητή της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

για κοινωνικά θέματα

Ø      6/5/09 «Βία κατά των Γυναικών» από την γεωπόνο κ. Κατερίνα Καραμανώλη, Λέκτορα Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ, μέλος της Ομάδας Γυναικών Θεσσαλονίκης.

Ø      30/11/09 «Οι αλλαγές στη ζωή της γυναίκας μετά τα 50» με ομιλήτρια την ψυχολόγο κ. Κατερίνα Μανώλη