Ενημερώσεις- Ομιλίες  για θέματα υγείας.

 

 

 

 

Ø     7/5/08 ομιλία με Θέμα : «Διατροφή και Υγεία» με ομιλήτρια την κυρία Αλεξάνδρα-Μαρία Μιχαηλίδου, λέκτορα επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού ναού Προφήτη Ηλία,

 

Ø     8/10/08 ομιλία με θέμα: «Προληπτικός έλεγχος κατά την εμμηνόπαυση με ομιλητή τον ιατρό μαιευτήρα-γυναικολόγο Παναγιώτη Ξηρομερίτη,  στην αίθουσα του Συλλόγου

 

 

Πρωτοβουλίες για το περιβάλλον

 

 

Έκδοση και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με θέμα:

Νερό…σπάνιο και πολύτιμο αγαθό ζωής Προσέχουμε για να το έχουμε

με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών της Πυλαίας για την επιτακτική ανάγκη της προσεκτικής χρήσης του νερού.

 

Το φυλλάδιο συντάχθηκε με επιμέλεια των Μπιζάνη Έρη & Χριστοφορίδη Χριστόφορου από την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Σταγόνα» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικης, και τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΓ «Η Καπουτζήδα», Ράνια Μενκίσογλου-Σπυρούδη & Μαρία Τζιαφέρη-Παπαθανασίου. Περιλαμβάνει πληροφορίες για τη σημασία του νερού και της διατήρησης των αποθεμάτων  για τον πλανήτη μας, καθώς και συμβουλές για την ορθή χρήση και τη διαχείριση του νερού στην καθημερινή μας ζωή……….(φωτό)

Διανεμήθηκε στο κοινό τον Ιούνιο  στο πλαίσιο της εβδομάδας Περιβάλλοντος και στα περίπτερα που είχε ο Σύλλογος στις εκθέσεις (παραλία Θεσ/νικης και πανηγύρι Προφ.Ηλία Πυλαίας).

 

Ενημέρωση-συζήτηση για τις μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου των πυλώνων της ΔΕΗ.

 

Η ενημέρωση έγινε τη Δευτέρα 10/11/08 στην αίθουσα του Συλλόγου με ομιλητή τον κύριο Βασίλειο Καμπουρλάζο, διπλωματούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό, καθηγητή  ΤΕΙ Καβάλας.

Πρωτοβουλία για περιορισμό της πλαστικής σακούλας

 

Κατασκευάστηκαν από τα μέλη του Συλλόγου Ευαγγελία Κυρίμη και Ευμορφία Ψωμά πάνινες τσάντες και διανεμήθηκαν δωρεάν, στην πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

 

 

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το περιβάλλον του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Χορτιάτη

 

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Χορτιάτη, στο πλαίσιο της εβδομάδας περιβάλλοντος. Δηλώσαμε τη συμπαράστασή και υποστήριξή του συλλόγου στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για την απομάκρυνση των κεραιών από το γνωστό σημείο του Χορτιάτη, και το χορευτικό τμήμα παρουσίασε πέντε χορούς της Πυλαίας.

Καθιέρωση κοινωνικής λέσχης

 

Καθιερώθηκε η κοινωνική λέσχη των μελών, που το πρώτο εξάμηνο λειτούργησε κάθε Τετάρτη, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του έτους λειτούργησε κάθε Δευτέρα απόγευμα κατά τις ώρες 6.30΄- 9.30΄, στη  βάση μηνιαίου προγράμματος, με μεγάλη συμμετοχή των μελών

Στην κοινωνική λέσχη η προσέλευση είναι ελεύθερη και δίνει την ευκαιρία στα μέλη και σε κάθε ενδιαφερόμενη να περάσει ευχάριστα ένα τρίωρο, παράλληλα όμως δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθούν για διάφορα  θέματα: πολιτιστικά, κοινωνικά, υγείας και γενικά θέματα που αφορούν τη βελτίωση ποιότητας της ζωής μας.

 

Δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης

 

Η συμμετοχή στο Σύλλογο δίνει την ευκαιρία στα μέλη να αναπτύξουν μεταξύ τους σχέσεις φιλίας, αλληλοϋποστήριξης αλλά παράλληλα καλλιεργείται και πνεύμα γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος και ευαισθητοποίησης για κοινωνική, εθελοντική προσφορά. Για παράδειγμα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα συγκεντρώθηκε, με προσφορές των μελών, μεγάλη ποσότητα τροφίμων και μοιράσθηκε σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα που έχουν ανάγκη.