ΕΓΓΡΑΦΗ - NEWSLETTER



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Home ΝΕΑ 3/12/2012 Απογευματινό Γευσιγνωσία
3/12/2012 Απογευματινό Γευσιγνωσία Εκτύπωση E-mail
ΝΕΑ - ΝΕΑ

Share

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 , στο πλαίσιο της Κοινωνικής Λέσχης η κ Αμαλία Μιτελούδη πραγματοποίσε την ιδέα που είχε προτείνει εδώ και καιρό για να καθιερωθούν απογευματινά γευσιγνωσίας

Έφερε λοιπόν  η κ Μιτελούδη όλα τα απαραίτητα υλικά και σύνεργα και έδειιξε στις παρευρισκόμενες γυναίκες τον τρόπο που φτιάχνει πίτα. Μας είπε τα μυστικά της επιτυχιμένης πίτας ,θαυμάσαμε  τη μαεστρία και δεξιοτεχνία της κατά την διάρκεια της παρασκευής .

Αφού την ψήσαμε απολαύσαμε την πραγματικά εξαιρετική γεύση της σπανακοτυρόπιτας.

Πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της και φυσικά και για το αποτέλεσμα

Επειδή πολλά μέλη έδειξαν ενδιαφέρον για την συγκεκριμμένη δραστηριότητα , στο εξής θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα και στους σταθερούς πίνακες ανακοινώσεων του Συλλόγου.

ΣΥΝΤΑΓΗ

Σπανακόπιτα  με  χωριάτικο  φύλλο

( Αμαλίας  Μιτελούδη )

 

Υλικά:

 

Για την Ζύμη/ Φύλλο:

 

5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

2 κουτ. γλυκ. αλάτι

1 σουρωτή   (+ συμπλήρωμα  νερό αν χρειασθεί)

½ φλιτζάνι καφέ  ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας  ξύδι

 

Βούτυρο  φυτίνη  ~ 3 κουταλιές  σούπας  γεμάτες (για το φύλλο)

 

Για την γέμιση:

 

1 κιλό  Σπανάκι

1/2 κιλό   τυρί

3 αυγά

άνηθο

αλάτι – πιπέρι – λάδι

 

Διαδικασία  παρασκευής:

 

Τοποθετούμε  το αλεύρι  σε ένα βαθύ σκεύος , ρίχνουμε   το αλάτι , την σουρωτή, το ξύδι και το ελαιόλαδο  και ζυμώνουμε  μέχρις ότου  η ζύμη  να  μην  κολλάει   στα χέρια.  Αν  χρειασθεί  προσθέτουμε  και λίγο  νερό.  Αφήνουμε  το ζυμάρι   σκεπασμένο με μεμβράνη  να  ξεκουραστεί  περίπου  ½  ώρα.

Στη συνέχεια   το χωρίζουμε  σε 4 τεμάχια  και  κάθε  ένα  από αυτά  σε  άλλα 4 τεμάχια.

Ανοίγουμε 4Χ 4 πιτάκια σε μέγεθος πιάτου, αλείφουμε  με  φυτίνη (που  ελαφρώς  την έχουμε  λυώσει ) κάθε  ένα  πιτάκι πριν τοποθετήσουμε  το ένα πάνω  στο άλλο  ,  τοποθετούμε  σε  4 πιάτα  και τα βάζουμε  για λίγη  ώρα  στο ψυγείο, μέχρι  να ετοιμάσουμε  την γέμιση της πίτας.

 

Καθαρίζουμε , πλένουμε  , ζεματάμε και στραγγίζουμε  το σπανάκι. Τρίβουμε  το τυρί , ψιλοκόβουμε  τον άνηθο, χτυπάμε  τα αυγά  , αλάτι , πιπέρι  , λάδι   και τα  αναμειγνύουμε   μαζί  με το σπανάκι.

 

Ανοίγουμε  με τον  πλάστρη  ένα  - ένα  τα φύλλα (  θα γίνουν  τέσσερα φύλλα  συνολικά).

Αλείφουμε  το ταψί  με ελαιόλαδο , τοποθετούμε  το πρώτο φύλλο , το ραντίζουμε  με ελαιόλαδο,  τοποθετούμε  το δεύτερο  φύλλο, ραντίζουμε  με ελαιόλαδο   και απλώνουμε  την γέμιση.  Στη συνέχεια  τοποθετούμε  και τα άλλα δύο  φύλλα αφού τα ραντίσουμε  με  ελαιόλαδο, ( θα χρειασθούμε  1  φλιτζάνι τσαγιού  ελαιόλαδο για το ράντισμα) χαράζουμε  την πίτα   σε σχήμα  μαργαρίτας και την ψήνουμε  σε προθερμασμένο  φούρνο, στην  κάτω σχάρα , για περίπου  1 ώρα  στους 200° C

 

Καλή  επιτυχία  και  καλή  όρεξη

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ

There seems to be an error with the player !

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

YOUTUBE

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Main page Contacts Search Contacts Search