ΕΓΓΡΑΦΗ - NEWSLETTERΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Home
2/4/2012Έγινε το καθιερωμένο Πασχαλινό Παζάρι Εκτύπωση E-mail
ΝΕΑ - ΝΕΑ

Τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Πασχαλινό Παζάρι με λαμπάδες και διάφορα πασχαλινά είδη δώρων που κατασκεύααν τα μέλη του Συλλόγου.

 
23/3/2012 Πήγαμε στο Μοναστήρι της Παναγίας Δοβρά Εκτύπωση E-mail
ΝΕΑ - ΝΕΑ

Το Απόγευμα της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2012 πήγαμε στο Μοναστήρι της Παναγίας Δοβρά και  παρακολουθήσαμε τους Δ΄Χαιρετισμούς.

Αυτού του είδους η διοργάνωση γίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και φυσικά κάθε φορά επισκεπτόμαστε διαφορετικό μοναστήρι.

Ακολούθησε βραδυνό φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής.

 
12/3/2012 Πραγματοποιήθηκε Ομιλία για την Κατανάλωση Εκτύπωση E-mail
ΝΕΑ - ΝΕΑ


Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012, με την ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας  του Καταναλωτή, πραγματοποιήθκε ομιλία στην αίθοιυσα του Συλλόγου με θέμα : 'Οι διαστάσεις και η ηθική της κατανάλωσης.Ο ρόλος του πολίτη καταναλωτή στη σημερινή κοινωνία κρίσης"

Ομιλητής ήταν ο κύριος Χάρης Λαζαρίδης, καθηγητής Μηχανικής τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και τ. πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ( Κέντρου Προστασίας του Καταναλωτή)

Την πρωτοβουλία και την επιμέλεια για την διοργάνωση της ομιλίας είχε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου κυρία Ράνια Μενκίσογλου - Σπυρούδη ,καθηγήτρια στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ.

Ο κ Λαζαρίδης πριν αρχίσει την εισήγησή του αναφέρθηκε στο Σύλλογο και έκανε πολύ θετικά σχόλια για τις πολλές και αξιόλογες  δραστηριότητες που έχει αναπτύξει στα τέσσερα χρόνια που λειτουργεί, και  τις οποίες έμαθε από την ιστοσελίδα που διατηρεί ο Σύλλογος στο Διαδίκτυο.

Ο ομιλητής  εξήγησε πως καθιερώθηκε η 15η Μαρτίου παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή ανέφερε ότι η κρίση της κοινωνίας αντανακλά και στην κρίση των αξιών , που οφείλεται στην κρίση της παιδείας. Απάντησε στα ερωτήματα όπως :τι αγαθά καταναλώνουμε (υλικά και άυλα),ποιες είναι οι ανάγκες που ικανοποιούμε με τα αγαθά που καταναλώνουμε ( βασικές και ελαστικές- υποκειμενικές ανάγκες) και τόνισε την ανάγκη να καταλάβει ο καθένας τι σημαίνει "άνθρωπος",ποιος είναι ο προσανατολισμός του , ποια είναι η αποστολή του στη ζωή, ώστε να απαλλαγεί   από τις εξαρτήσεις του, "τα τείχη του " όπως χαρακτηριστικά είπε, και να μπορεί αυτόνομα και ελεύθερα να αποφασίζει  τί θέλει και τι πραγματικά χρειάζεται, χωρίς να χειραγωγείται  η καταναλωτική του συμπεριφορά από εισαγόμενα πρότυπα.

Αναφέρθηκε στις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές, υπαρξιακές, περιβαλλοντικές, ηθικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις της κατανάλωσης και τόνισε ότι χρειζόμαστε ανθρωπιστική - ανθρωποκεντρική παιδεία, καταναλωτική αγωγή, αγωγή του πολίτη και να δημιουργήσουμε μία νέα κοινωνία. Η καταναλωτική αγωγή και η διατροφική αγωγή πρέπει να καθιερωθούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα ώστε οι σημερινοί μαθητές να αποτελέσουν την νέα κοινωνία των πολιτών με κεκτημένες τις θεμελιώδεις  αρχές και αξίες στη φιλοσοφία της διαβίωσης.

Στη συνέχεια ανάλυσε  το περιεχόμενο της καταναλωτικής αγωγής, τα δικαιώματα του καταναλωτή και το ρόλο του οργανωμένου καταναλωτή.

Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη να ισχυροποιήσουμε το καταναλωτικό κίνημα με την συμμετοχή μας σε ενώσεις , όπως το ΚΕΠΚΑ γιατί "μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά"

Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις .

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου ευχαριστούν για μία ακόμη φορά τον κύριο Λαζαρίδη για το χρόνο που διέθεσε και  τις πολύτιμες γνώσεις που μετέφερε σε ένα ακρωατήριο γυναικών, που κατά ένα μεγάλο μέρος προσδιορίζουν την κατανάλωση αφού αυτές έχουν  κατά κύριο λόγο  την ευθύνη των αγορών του κάθε νοικοκυριού.

 
11/3/201 Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στη Βασιλίτσα Εκτύπωση E-mail
ΝΕΑ - ΝΕΑ

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 έγινε η εκδρομή στη Βασιλίτσα Γρεβενών.

Τα μέλη και οι φίλες του Συλλόγου που συμμετείχαν στην εκδρομή απόλαυσαν το υπέροχο χιονισμένο τοπίο,αλλά και  το χιόνι που έπεφτε πυκνό  καθώς ανηφορίζαμε από τα Γρεβενά στη Βασιλίτσα.

Το μεσημέρι γευματίσαμε σε ταβέρνα της περιοχής και όπως πάντα ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική.

Η εκδρομή έκλεισε με καφέ και γλυκό στη Βέροια.

Ήταν κατά κοινή ομολογία μία ευχάριστη νότα και διαφυγή από την καθημερινότητα και τα προβλήματα.

 

 
1/3/2012 'Αρχισε το Τμήμα Εκμάθησης Η/Υ Εκτύπωση E-mail
ΝΕΑ - ΝΕΑ

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 άρχισε το νέο τμήμα εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών .Το τμήμα λειτουργεί αποκλειστικά για γυναίκες, διαρκεί 25 ώρες και κοτστίζει 45 ευρώ, με εκπαιδεύτρια έμπειρη στο αντικείμενο. Στις εκπαιδευόμενες χορηγείται δωρεάν  έντυπο εκπαιδευτικό υλικό.

 
27/2/2012 Κούλουμα - Φασολάδα στο Πέτρινο Πυλαίας Εκτύπωση E-mail
ΝΕΑ - ΝΕΑ

Ο Σύλλογος συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη για τα Κούλουμα.

Οι γυναίκες του Συλλόγου μαγείρεψαν την παραδοσιακή φασολάδα και την μοίρασαν στον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση. η οποία έγινε στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας.

Στην εκδήλωση εμφανίστηκε η χορωδία του Συλλόγου που τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια της Πυλαίας καθώς και μία χορευτική ομάδα από τα τμήματα του Συλλόγου που χόρεψαν χορούς της Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος πολιτισμού στους χαιρετισμούς τους έκαναν ειδική αναφορά στην εθελονιτκή προσφορά του Συλλόγου μας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλα τα μέλη για την συγκινητική προθυμία τους να βοηθήσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Συλλόγου για την τήρηση του εθίμου της φασολάδας αλλά και για την εθελοντική δουλειά που προσέφεραν για την προετοιμασία και τη διανομή της  αλλά και της λαγάνας,του χαλβά και του κρασιού που διέθεσε ο Δήμος

 
7/2/2012 Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο ΔΣ Εκτύπωση E-mail
ΝΕΑ - ΝΕΑ

Η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου έχει ως εξής:

 

Πρόεδρος            Μαρία Τζιαφέρη - Παπαθανασίου

Αντιπρόεδρος       Παναγιώτα  Κιρμπάση - Πολύχρου

Γ.Γραμματέας       Ουρανία  Μενκίσογλου - Σπυρούδη

Ταμίας                 Παναγιώτα  Καρμπασούδη - Κλεισαρχάκη

Τακτικά Μέλη        Ευαγγελία  Κοντολάζου - Κυρίμη

Μαριάνθη  Τιτίρλα

Στέλλα. Τσιολάκη -  Κιουρτζόγλου

 

Αναπληρωματικό Μέλος : Μάγδα Ταϊρίδου

 
5/2/2012 Έγινε η Γενική Συνέλευση των μελών και Εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ και ΕΕ Εκτύπωση E-mail
ΝΕΑ - ΝΕΑ

Την Κυριακή το απόγευμα έγινε η τακτική Γενική Συνέλευση των μελών καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη μελών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Εξελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου..

Στα μέλη έγινε η παρουσίαση (με power point) του Απολογισμού πεπραγμένων του έτους 2011 και του οικονομικoύ απολογισμού από το Απερχόμενο ΔΣ καθώς και προτάσεις για τον Προγραμματισμό  Δράσεων για το 2012 και ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών.

Στη συνέχεια διεξάχθηκε  η προβλεπόμενη από το Καταστατικό διαδικασία των Αρχαιρεσιών.

Υποψήφιες για ΔΣ ήταν 8  και 3 για την Ε.Ε.

Η εφορευτική Επιτροπή αποτελούμενη από τις : Χ. Μιχαηλίδου, Ι. Ηλιάδου και Τ. Ασλανίδου, μετά το πέρας της ψηφοφορίας ,ανακοίνωσε τον πίνακα των εκλεχθεισών που με την σειρά συγκέντρωσης ψήφων είναι:

Για ΔΣ

Τακτικά Μέλη

Μαρία Τζιαφέρη -Παπαθανασίου

Ευαγγελία Κοντολάζου- Κυρίμη

Παναγιώτα Κιρμπάση-Πολύχρου

Μαριάνθη Τιτίρλα

Ουρανία Μενκίσογλου-Σπυρούδη

Στέλλα Τσιολάκη- Κιουρτζόγλου

Παναγιώτα Καρμπασούδη - Κλεισαρχάκη

Αναπληρωματικό Μέλος

Ταϊρίδου Μάγδα

 

Για Ε.Ε

Αναστασία Σπυρούδη

Χρυσάνθη Πατσούμη

Αμαλία Μητελούδη

 
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Εκτύπωση E-mail
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος έχει εκδώσει Ημερολόγιο για το 2012 που είναι αφιερωμένο στις παραδοσιακές φορεσιές της Πυλαίας, με φωτογραφίες που έγιναν  σε κάποια χακτηριστικά μνημεία της.

Προμηθευτείτε το Ημερολόγιο, χαρείστε το σε φίλους , διαδόστε τη παράδοσή μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα το Σύλλογό μας

 

 
14/1/2012 Έγινε ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Εκτύπωση E-mail
ΝΕΑ - ΝΕΑ

Το βράδυ του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου 2012 έγινε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου στην αίθουσα Συνεστιάσεων" ΕΛΑΙΩΝΑΣ ".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκε  χορευτική ομάδα από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, που χόρεψε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Τα παιδιά ήταν ντυμένα με τις παραδοσιακές  φορεσιές της Πυλαίας (που πρόσφατα ράφτηκαν με χρήματα του Συλλόγου για να καλύπτουν τις  ανάγκες εμφανίσεων  του παιδικού χορευτικού τμήματος) .και  χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρισκόμενους .

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη κύριος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης έκοψε τη Βασιλόπιτα για τα παιδιά.

Ακολούθησε φαγητό, χορός και το  γλέντι κυριολεκτικά φούντωσε με πολύ κέφι, κυρίως χάρη στη ζωντάνια των μελών του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ Καϊτετζίδης  με τη σύζυγο του , οι αντιδήμαρχοι Γ. Μπαμπαράτσας και Ε. Γιαννούδη, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων.

 

 

 

 

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο2122232425262728ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 26 από 28

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ

There seems to be an error with the player !

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

YOUTUBE

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Main page Contacts Search Contacts Search